Cititi mai departe despre




vineri, 18 ianuarie 2013

Mormantul in forma de piramida gasit pe Muntele Nemrut

   O echipa de arheologi turci au gasit un mormant in forma de piramida considerat a fi locul de veci a regelui Antioh.
   Mormantul in forma de piramida subterana descoperit de echipa separe ca este destul de adanc ingropat in interiorul dealului artificial din varful Muntelui Nemrut. Arheologii sustin ca au inceput demararea petitiilor catre guvernul turc pentru a permite inceperea sapaturilor la sit, dar acest lucru poate dura luni sau chiar ani inainte de a li se acorda accesul.
   Piramida a fost gasita in urma unor scanari cu un radar de penetrare la sol dar si cu alte dispozitive de scanare elecrtonice pentru a gasi ceea ce ei cred ca este locul de veci al regelui Antioh.Dimensiunile aproximative ale camerei sunt de 20 metri lungime, 8 metri latime si 10 metri inaltime. Aceasta are o cutie mare care are peste 6 metri lungime si care este probabil sarcofagul in care este inmormantat regele. Scanarea nu poate fi foarte precisa dar se spune ca ar mai fi cateva obiecte in camera cum ar fi statui sau obiecte mici.
   Camera se afla la cel putin 50 de metri sub varful dealului artificial, ba chiar in centrul acestui deal. Radarul arata, de asemenea, alte doua camere mai mici aflate destul de aproape de camera piramidei, dar n-au fost observate obiecte mari in timpul scanarilor.
   Oamenii se intreb daca in sfarsit a fost gasit mormantul regelui Antioh sau ce este exact in camera. S-ar spune ca mormantul a fost jefuit in antichitate din pricina statuiilor si artefactele sparte de la poalele dealuiui artificial. Multe locuri asteapta a fi descoperite pe acest pamant, iar noi, oamenii suntem in masura sa aflam asta.
    Nu va dura mult timp pana cercetatorii v-or putea intra innauntrul acestui deal arfiticial. Ramane de vazut ce se afla acolo...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu