Cititi mai departe despre




vineri, 18 ianuarie 2013

The Oldest Tree !!! Cel mai vechi copac din lume aflat in viata !!!

   Dupa cum spune si titlul, in acest articol va voi prezenta cateva detalii despre cel mai vechi copac din lume aflat inca in viata. O informatie interesanta zic eu care nu ne ofera doar un plus de cultura generala ci si o gandire mai avansata care ne duce la ceea ce a fost in trecut.
   Acest copac dateaza inca de la finalul ultimei glaciatiuni, iar vechimea sa este una incredibila, 9.550 de ani, fiind vorba de un molid descoperit in Suedia cu putin timp in urma. A fost indentificat intr-un grup compact de padure din Muntii Fulu din provincia Dalarana.
   Specialistii spun ca in aceasta zona se afla patru generatii de molizi. Un laborator din Miami, Statele Unite, a stabilit prin clasica dotare cu Carbon 14 ca varsta arborilor existenti este de 375, 5660, 9000 respectiv 9550 de ani.
Inainte de aceasta descoperire se credea ca cei mai batrani arbori se afla in America de Nord fiind niste pini avand varste cuprinse intre 4000 si 5000 de ani.
   Din venerabilul copac, doar radacina acestuia are varsta de 9550 de ani, din ea crescand sute de generatii succesive de molizi.
Oamenii de stiinta sustin ca varsta molidului reprezinta maximul pe care il poate atinge un copac din nordul Europei aceasta afirmatie avand la baza informatiile despre aceasta zona fiind acoperita de o imensa patura de gheata in perioada ultimei ere glaciare.

   Se pare ca, la fel ca cele mai vechi asezari existente sau cel mai batran copac din lume inca in viata, exista si alte descoperiri uimitoare pe care o sa vi le prezint pe blogul meu.

2 comentarii: